Lasă un comentariu

The Mentalist – Mentalistul (2008)

NOTA: 9.7

GEN: crima, drama, mister

Va pot spune ca acesta nu este unul dintre acele seriale obisnuite, intrate deja in cotidian, cu detectivi plicticosi, care folosesc aceleasi replici demodate si care rezolva cazuri banale. Aceasta este povestea unui renumit asa-zis medium, Patrick Jane, care in urma unei tragedii in familie, devine detectiv particular si isi foloseste extraordinarele puteri in scopul binelui, ajutand politia locala (CBI) in rezolvarea cazurilor de omucidere.

Patrick, o persoana foarte controversata, care isi foloseste abilitatile manifestate prin numeroase glume si insulte la adresa oamenilor, in cea mai mare parte, nevinovati, si-a pierdut sotia si fetita in urma atacului intentionat al unui criminal in serie, Red John. Jane l-a insultat si a avut curajul sa vorbeasca despre acest criminal in emisiunea sa publica, enervandu-l astfel pe Red John.  Acesta din urma nu mai asteapta nici un minut scuze sau explicatii din partea lui Patrick si se gandeste la modalitatea cea mai buna pentru a-si pedepsi „inamicul” – uciderea sotiei si copilului. Planul lui Red John fiind dus la bun sfarsit, Patrick, ajuns acasa si descoperind cadavrele, trece printr-un profund soc emotional. El reuseste, totusi, sa se redreseze si este, acum, motivat sa il prinda pe ucigas, motiv pentru care se alatura politiei sub forma unui consultant.

Patrick devine cunoscut, cu timpul, pentru faptul ca a elucidat numeroase crime cu ajutorul talentului sau si pentru lipsa de protocol. Faima lui de asa-zis medium creste continuu, cu toate ca acum recunoaste ca s-a prefacut in trecut ca are abilitati paranormale. Date fiind aceste abilitati, Jane este mereu analizat de colegii sai si de multe alte persoane, care incearca sa-i elucideze trucurile.

In ciuda acestor lucruri, agentei Teresa Lisbon nu-i este rusine sa recunoasca faptul ca nu-l doreste pe Patrick in echipa ei, formata din agentii Kimbal Cho, Wayne Rigsby si Grace Van Pel, cea mai noua membra a echipei. Teresa chiar declara ca Jane este „narcisist, teatral, periculos si fara limite”.

Va reusi oare Patrick sa isi atinga scopul? Va trece el vreodata peste tragicul incident petrecut in viata lui? Ramane de vazut!

the-mentalist

Lasă un comentariu